CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
February 07, 2012, 08:07:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Skinny Puppy  (Read 4357 times)
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #15 on: June 16, 2008, 10:20:24 PM »

Bites rula big time! Dead lines!!! Smiley

To je druga pesma koju sam čuo od njih i tad sam shvatio da će mi oni postati favoriti žanra.Doduše čuo sam verziju sa Live In Horst, svaka ali svaka pesma sa tog koncerta je nabijena tenzijom i svaka je sjajno izvedena ako zanemarimo to što je Ogre imao problem sa delay-om tokom The Choke te je slučajno uključena distorizija za glas i time pesma dovedena do ludila, tokom izvođenja te pesme Ogre je čak ušao među masu  Smiley

Eh, što nisam rođen ranije  Cry

The Choke http://youtube.com/watch?v=fjsxIJ3NTSM
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #16 on: June 16, 2008, 10:31:19 PM »

Bas sam nasao to isto na wikipediji, medjutim nema naznaku za citat pa da vidim iz cega je izvucena informacija/zakljucak. Ali nema veze, opet mi zanimljivo.

edit - to se odnosilo na tvoj prethodni post :]

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #17 on: June 16, 2008, 10:42:31 PM »

Evo nasao sam malo kompletniji tekst!

The lyrics on the LP were explicit, outspoken criticism of pollution (Hospital Waste), chemical warfare (VX Gas Attack), cocaine addiction (Harsh Stone White), deforestation (Human Disease (S.K.U.M.M.)), rape (Who's Laughing Now?) and promotion of sexual abstinence to stop the spread of AIDS/HIV (State Aid). The centerpiece of VIVIsectVI was Testure, which lyrically insinuated that vivisection was a holocaust of animals and was motivated by a common greed of medical scientists.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #18 on: June 16, 2008, 10:46:35 PM »

Eto vidiš da nisam lagao  Wink
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #19 on: June 16, 2008, 10:50:35 PM »

To jedino ako su oni sami spomenuli negde objasnjenje, posto mislim da iz reci to bas nije ocigledno Grin

Guilty red spot skin cervix holds your fate condom brother rubber she touch wolf gave
Suck ears drink muck who has aide? look at watch video sex don't like look touch video
Sex video sex life cia experiment earn thank you fuck you

Grin Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #20 on: June 16, 2008, 10:56:26 PM »

To jedino ako su oni sami spomenuli negde objasnjenje, posto mislim da iz reci to bas nije ocigledno Grin

Guilty red spot skin cervix holds your fate condom brother rubber she touch wolf gave
Suck ears drink muck who has aide? look at watch video sex don't like look touch video
Sex video sex life cia experiment earn thank you fuck you

Grin Wink

Sa druge strane meni je jasno ko dan o čemu se govori  Grin
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #21 on: June 16, 2008, 11:11:33 PM »

M' daaa... Mislis, kada si procitao objasnjenje? Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #22 on: June 16, 2008, 11:31:28 PM »

Shocked Postoji i objašnjenje  Shocked

Grin

Ali ozbiljno, zar nisu mahom svi sa industrijskog žanra pisali u stilu cut-ups od William Burroughs-a, neki tekstovi Ogra su tu samo da bi upotpunili  pesmu tek tako da ima nešto da se dere  Smiley
Sa druge strane ne bih hteo da omalovažavam njegove tekstove ali neke njegove pesničke slike su više nego nejasne... Icecream Eyes,brate WTF ?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #23 on: June 17, 2008, 08:36:59 AM »

Hteo sam reci: mogao si povezati one nasumicne reci sa "promocijom seksualne apstinencije" tek kad si cuo za to objasnjenje, mislim, niko me ne moze ubediti da je to jasno kao dan iz onih nazovi-stihova Smiley Vidi se neka povezanost, ali tek kada znas za to. OK, za AIDS jeste ocigledno, ali "promocija apstinencije" bi ti malo morgen pala na pamet da nisi to vec procitao.

Sa druge strane ne bih hteo da omalovažavam njegove tekstove ali neke njegove pesničke slike su više nego nejasne... Icecream Eyes,brate WTF ?
Nije to omalovazavanje, to je jednostavno tako, verovatno zavisi od droge koju su koristili u tom momentu Grin

Mada, za te reci konkretno - da nije I scream eyes? Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #24 on: June 17, 2008, 10:15:15 AM »

a secate se pojavio spot za pro=test
http://youtube.com/watch?v=NXT6KrX-PF4

brejkdens betl izmedju gota i kojih vec...Cheesy
dno. jeste smesno, ali dno.

upustati se u tumacenje tekstova, hm. uvek sam te reci dozivljavao kao jos jedan layer na layeru, ne pitajuci se za znacenje.
IMHO, danas je takva  lejricna muzika nemoguca i nepotrebna. inace ima da postanete ko dreadup (ups!) sa 250 kanala i na kraju nista za cuti. il FLA za vreme devedesetih. fuj! tehnologija se rapidno razvila a ideja ostala ugusena, deep down inside...
« Last Edit: June 17, 2008, 10:19:32 AM by мачак тоша » Logged

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #25 on: June 17, 2008, 10:45:00 AM »

dno. jeste smesno, ali dno.
To je bilo bas blasfemicno za mracnu zajednicu, sto jeste pozitivno u neku ruku, ali je lose jer je sve izgubilo smisao. I danas slusam njihove stvari iz 80tih, muzika je bila puna oslobadjajuce energije, iskren unutrasnji krik, a na sta se svelo?

Proklet bio i Ministry i dan kada su s njima tikve zasadili.

inace ima da postanete ko dreadup (ups!) sa 250 kanala i na kraju nista za cuti. il FLA za vreme devedesetih. fuj!
dreDDup ima sedamdesetak, FLA ima 96 Smiley Ali do polovine devedesetih je FLA i bio dobar, meni je Caustic Grip tu vrhunac, a Hard Wired je bio (opet, IMHO) uspesan kompromis tehnicke kompleksnosti i pristojne muzike.

Posle bljak, doduse Epitaph nije tako los, mada je limunadica. Smiley

« Last Edit: June 17, 2008, 11:00:16 AM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #26 on: June 17, 2008, 11:14:16 AM »

Btw, jeste li primetili da je nemoguce pricati o SP da ne uleti FLA u pricu, makar i usput, hehe, kao zli blizanac Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #27 on: June 17, 2008, 11:35:26 AM »

ok, moram da priznam da se uopste ne secam kakav je hardwired  Embarrassed secam se samo da su mi oni ok do tactical neural implanta (1992) a da se posle razvodnjuju (za moj ukus), i ubacuju suvise semplovanih gitara (za moj ukus) Cheesy

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #28 on: June 17, 2008, 11:43:37 AM »

Hard Wired je nekako mnogo... "filmski". Toliko je prebukiran nekim "masinskim" i ambientalnim semplovima da ispada da muzika prati njih a ne obratno. Ali je ok, ima snazan ritam, lozhacke refrene i tako to Wink I gitare su odsvirane, i to se oseca, za razliku od Millenium-a (na njega si sigurno mislio) koji je skoro smesan zbog tako ociglednih semplova, a i ima jednu pesmu sa repovanjem Cheesy

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #29 on: June 17, 2008, 02:44:05 PM »

Hteo sam reci: mogao si povezati one nasumicne reci sa "promocijom seksualne apstinencije" tek kad si cuo za to objasnjenje, mislim, niko me ne moze ubediti da je to jasno kao dan iz onih nazovi-stihova Smiley Vidi se neka povezanost, ali tek kada znas za to. OK, za AIDS jeste ocigledno, ali "promocija apstinencije" bi ti malo morgen pala na pamet da nisi to vec procitao.

Pa to sam i rekao da sam pročitao negde, eno pogledaj taj post u kojem to i kažem a ovo što se tiče da mi je "jasno ko dan" sam se zezao, zato sam i postavio ovaj smiley ----> Grin
Kontaš ?  Wink

Mada, za te reci konkretno - da nije I scream eyes? Smiley

To sam isto pročitao negde da je baš u pitanju Ice Cream Eyes čak ima i fan video za tu pesmu na youtube sa titlovima u kojem piše baš tako.  Tongue Smiley

A što se tiče FLA da se stalno pominju kroz SP, to je sasvim logično jer je Leeb i tako sarađivao sa njima, to svi znamo (kad kažem svi mislim na nas trojicu Grin).
Jel neko inače poseduje onaj album od Cyberactif, ja imam samo jednu pesmu i to na kompilaciji Black Box Waxtrax! Records: The First 13 Years
i dosta mi zvuči kao FLA.
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to: