CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
February 06, 2012, 04:09:37 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
Žurke
>
Istorija
>
6 Electric Guitars In Circle || 16.04.08 || REX [BG]
Pages: [
1
]
2
« previous
next »
Print
Author
Topic: 6 Electric Guitars In Circle || 16.04.08 || REX [BG] (Read 2206 times)
vsnrs
Killah!
6 Electric Guitars In Circle || 16.04.08 || REX [BG]
«
on:
March 31, 2008, 09:55:26 PM »
Belgrade Noise Society Predstavlja :
6G - 6 Electric Guitars In Circle
16.04. Kulturni Centar Rex, Jevrejska 16, Beograd - 21:30h
6 gitarista i njihova pojacala su postavljeni u krug i izvode Cycle-delic music in six parts. Svaki deo kompozicije vodi drugi gitarista.
Ucesnici su :
Ivan Chkonjevitj ( Ana Never )
Nenad Bogunovic ( Noiser )
Dusan Filimonovic ( Went )
Dusan Zica ( Shining Shitbox )
Ivan Vukic ( ex Fonograf )
Vukasin Djelic ( B.N.S. )
Ulaz : 200 dinara
Vise informacija na :
www.belgradenoise.com
www.myspace.com/belgradenoisesociety
www.myspace.com/belgradenoise
www.myspace.com/eightkmfromlake
www.myspace.com/bandwent
www.myspace.com/shitboxshining
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
trišmegišto
Killah!
Re: 6 Electric Guitars In Circle || 16.04.08 || REX [BG]
«
Reply #1 on:
March 31, 2008, 10:17:02 PM »
hehe. circle jerk to mi je prva asocijacija.
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #2 on:
April 01, 2008, 08:48:30 AM »
Mislim da cu preskociti, 6 gitara je stvarno mnogo za nekoga ko ih ne voli bas, lol
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
majkinetor
Guest
«
Reply #3 on:
April 01, 2008, 11:33:11 AM »
Definitivno preskacem.
Sve te ljude sam slusao mnogo puta do sada a i nisam nesto u tom fazonu
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #4 on:
April 01, 2008, 01:15:38 PM »
Ni ja nisam u fazonu gitara, tako da preskok+=1;
...drifting in memory...
majkinetor
Guest
«
Reply #5 on:
April 01, 2008, 04:45:13 PM »
Meni nije zbog gitara
Mislim da polovina pomenutih ljudi nije ni 1% originalno, ne zalazeci u tehniku.
vsnrs
Killah!
«
Reply #6 on:
April 01, 2008, 11:31:19 PM »
aman ljudi to nece biti "obicne" gitare kao kod neke rokcine.
ne mora sve biti originalno da bi bilo zanimljvo.
новый Вендерс, ням ням
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #7 on:
April 02, 2008, 06:22:02 AM »
Aman, zeno, znam - samo znam i sta da ocekujem, a ne lozim se nesto na to, pa zato...
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!
«
Reply #8 on:
April 02, 2008, 09:47:49 AM »
ah ok then ;]
(mada ja ne znam sta da ocekujem u ovoj njihovoj formi iako sam slusala nesto drugo pre od njih)
новый Вендерс, ням ням
majkinetor
Guest
«
Reply #9 on:
April 02, 2008, 09:53:38 AM »
Aman, zeno, znam
aman ljudi to nece biti "obicne" gitare
Neobicne gitare? Mhm... zvuci neobicno
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #10 on:
April 02, 2008, 10:47:47 AM »
@vsnrs - Well, it's going to be six times as boring...
Salim se... pa sta moz' biti, stiskace brdo pedala ispred sebe proizvodeci raznolike zvuke... pa, gitare.
To je sasvim ok ako inace slusas slicne stvari, ali mene i pored dobre volje nisu privukle, pa bolje da ne odem tamo i dovodim te u iskusenje da me gadjas bombonama.
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Hellcat
Nu one
«
Reply #11 on:
April 02, 2008, 01:12:59 PM »
Preporucili su mi da dodjem na ovaj sajt i procitam sta ljudi pisu u vezi ovog dogadjaja.
Pokusacu da odgovorim na neke stvari, iako inace ne pisem po forumima.
"Mislim da cu preskociti, 6 gitara je stvarno mnogo za nekoga ko ih ne voli bas, lol " - mozda bih ovo mogao da iskoristim kao reklamu, jer mi se puno svidja !
"Sve te ljude sam slusao mnogo puta do sada a i nisam nesto u tom fazonu" - vrlo interesantno, s obzirom da neki nisu nikad svirali uzivo, ili barem ne u poslednjih 7 godina.
" Meni nije zbog gitara.
Mislim da polovina pomenutih ljudi nije ni 1% originalno, ne zalazeci u tehniku. " - hm. sta je to sto je originalno? sta bi moglo biti originalno? reci danas da ti se nesto ne svidja zato sto nije originalno je potpuno besmisleno. kazi mi jednog umetnika koji danas svira a da je originalan, ja cu ti reci jos 10 koji su prethodili tome i iz kojih je taj umetnik crpio inspiraciju ili jos neke koji mozda zvuce slicno. plus, sta znaci to " ne zalazeci u tehniku? "
eto, poslusao sam recimo koneyn ( mislim da je od juzera Stalker )- da li on misli da je originalan? Autechre? Meni je ovo ok, i ja ne kazem da mi se ne svidja jer nije originalan, jer zvuci kao Autechre...recimo. Ok je. Ili da kazem, ma mene ne isteresuje kompjuterska muzika, tu nema duse. itd itd...
" Salim se... pa sta moz' biti, stiskace brdo pedala ispred sebe proizvodeci raznolike zvuke... pa, gitare.
To je sasvim ok ako inace slusas slicne stvari, ali mene i pored dobre volje nisu privukle, pa bolje da ne odem tamo i dovodim te u iskusenje da me gadjas bombonama " -
ovo je jako interesantno. brdo pedala
meni licno je potpuno bez veze ako neko celu muziku svodi na pedale, instrumente itd...recimo, evo jednog primera " sto bi isao na koncert solo klavira, mislim lik ce da svira samo po drikama? "..ili " koncert za laptop i dj-a? hm, sta ima da idem, onaj sa laptopom ce samo nepomicno da sedi dok ce dj da vrti ploce? " meni sve ovo nema apsolutno nikakvog smisla. takodje, ljudi treba da budu otvoreni, u drustvu koje nije. otvoreni u smislu da nisu iskljucivi, i ne kazu recimo " ja ne volim gitare " to me inace podseca na jednog dj-a sa radija venus koji mi je jednom losom prilikom rekao " danas je 2004-a godina i mora na radiju da bude 80% elektronike i tehno muzike. gitare su proslo vreme. "
ja sam se samo bas glasno nasmejao. plus, ovaj koncert ima jednu drugu ideju, a to je da izvede kruznu muziku.
Meni apsolutno ne smeta ako neko nesto ne voli ili ako mu se nesto ne svidja. To je sasvim super, jer bolje je to nego da je neodlucan ili da mu je svejedno. Samo su argumenti pogresni, ne samo za ovakvu muziku, vec su to neki generalni stavovi kod ljudi koji su " culi vec sve ranije ".
Pritom, kako mozete znati sta da ocekujete od ljudi koji nisu ranije svirali? Ili cak i ako znate sta su svirali ranije, mislite da je to uvek isto? Ako da, ok, slobodno nemojte da dodjete, ja vas i ne zovem. Mene bas briga ako hocete ili necete, zaista. Samo malo razmislite o stvarima u muzici. Budite otvoreni. To je sasvim prirodna stvar.
majkinetor
Guest
«
Reply #12 on:
April 02, 2008, 02:52:17 PM »
AHA, flame war !
Ajde opusti se Hellboy, samo su ljudi rekli sta misle, a posto ti mislis drugacije, no offense. Nema potrebe da nekog zoves "ne-otvorenim" jer ne voli pedale. Ja isto ne volim neki tip zvuka, recimo harmoniku. Tesko da mozes da mi odsviras nesto na istoj sto bi mi se svidelo.
hm. sta je to sto je originalno?
Preskocio si kljucni detalj moje recenice
1%
And btw, nije svako pistanje i krчаnje Autechre
"danas je 2004-a godina i mora na radiju da bude 80% elektronike i tehno muzike. gitare su proslo vreme. "
Ja sam rekao da mi instrumenti nisu bitni. Na koji nacin ti generises zvuk, da li je to gitara ili udaras glavom o šerpu, mene stvarno ne zanima u muzičkom smislu, možda u tehničkom. Ja analiziram samo krajnji efekat.
Pritom, kako mozete znati sta da ocekujete od ljudi koji nisu ranije svirali?
Nemoj sad da preterujes. Mozda neko od njih nije ranije svirao ali. Zica, Vukic i Djelic su svakako ranije svirali i to vise puta. Mozda sam halucinirao doduše... u never know.
«
Last Edit: April 02, 2008, 02:59:28 PM by majkinetor
»
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #13 on:
April 02, 2008, 03:19:22 PM »
da li on misli da je originalan?
Ja se trudim, na slusaocima je da misle.
Necu da objasnjavam sta sam hteo reci sa komentarima, ali ne vidim poentu toga sto si kao padobranac sleteo pravo na ovu temu i, u sustini, izvukao moje reci van konteksta komunikacije u ovoj zajednici. Mozda bi trebalo prethodno da procitas neke druge teme, npr onu o Belgrade Noise Triu i Lula Mae, pa da onda tumacis moj (i ne samo moj) stav prema muzici koju inace ne slusam.
Vrlo banalno tumacis sve a pritom iskreno ne mislim da si time pomogao ovom koncertu i slicnim u buducnosti, naprotiv.
A da li bi bio problem da znamo sa kim imamo cast diskutovati, posto se ocigledno radi o nekom iz pomenute sestorke?
«
Last Edit: April 02, 2008, 03:25:10 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Hellcat
Nu one
«
Reply #14 on:
April 02, 2008, 05:07:46 PM »
Hej ljudi,
ja sam kao paranormalshooter upao ovde da bih malo dodao vasoj raspravi. Nije li interesantno kad se neko novi pojavi da kaze nesto sto vi ne mislite? kakva je to rasprava gde svi misle isto? ok ok znam da vi svi ne mislite isto...ne ljutite se.
super mi je kad ljudi misle drugacije, kao sto sam rekao pre. super mi je i kad ljudi ne vole muziku koju stvaram. jer ako bi je svi voleli, nesto ne bi bilo u redu.
mislim da nisam banalno tumacio sve. samo sam rekao svoje misljenje vezano za originalnost u muzici. reci da ti se nesto ne dopada jer nije originalno malo sucks ( 1% meni nista ne znaci...isto tako ne znaci mi ni 18%, tako da ako je poenta bila u tom jednom procentu, ja je ne vidim ). evo, majkinetor je rekao " nd btw, nije svako pistanje i krчаnje Autechre " i apsolutno se slazem. jer onda bi mene poredili sa autechre. ne porede me jer to pravim na gitari. porede me sa raznim gitaristima i meni je to ok. drago mi je da ljudi danas kod nas mogu da cuju sve te stvari. ja to nisam mogao ranije i morao sam da se snalazim na razne nacine da bih dosao do muzike. nisam nimalo frustriran zbog toga, vec mi je vrlo drago da se muzika moze siriti danas mnogo vise nego ranije. mislim da to svima ide u korist pa i meni.
sto se tice ljudi koje ste vec SVE ( moj komentar je bio na ovo SVE ) culi : chkonjevitj, dusan zica, dusan f. i vukasin jesu svirali i njih ste mogli da cujete pre u raznim postavama. sto se tice vukica, njega ste mogli da cujete pre jedno 6-7 godina, ako ste tad to slusali super, bend se zvao Fonograf. Bogunovica niste nikada pre slusali u zivotu, u to sam siguran.
kada sam rekao da treba biti otvoren, to nije ni u kom slucaju neko napusavanje. i ja sam se trudim da budem otvoren. u tom smislu ne kazem da mi je harmonika sranje, jer me ne vezuje samo za narodnjake. eto npr. midi harmonika, vrlo interesantan moderni instrument. zamislite da mozete uz pomoc harmonike da koristite zvuke iz kompjutera, da ih razvlacite, dajete im sustain, ko zna sta sve... to onda nije harmonika. ili kimmo pohjonen... nisam neki fan njegove muzike, ali neke od pesama su mi fantasticne. ako ne bih znao koji je instrument, nikada ne bih ni mogao da kazem da je to harmonika. u tom smislu otvoren. u smislu da bi mogao da obradis boards of canada na harmonici..meni bi to bilo vrlo interesantno, ne znam za vas.
drago mi je ako mogu da nesto napisem, objasnim pristup muzici ili da kazem nesto na neka pitanja, jer mislim da to doprinosi koncertima a ne odmaze im. barem ja tako mislim. mozda se neko slozi sa necim sto sam rekao, pa ga i privuce da poseti jedan od koncerata. takodje smatram da ako je neko bio na jednom kocertu, ne mora da znaci da ce i sledeci biti isti takav. to je sve.
ne znam ako cu moci vise da pisem ovde, mada mi je zabavno!
uzivajte ljudi!
Vukasin Djelic
Pages: [
1
]
2
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------