e bas cu pogledati...

ja sam nekako zastao na ova dva labela, jer su me neki izleti iz tih okvira razocarali (recimo
dälek) a u medjuvremenu mi se fokus pomerio negde drugde. ne sumnjam da ima jos milion vrednih alt hipitihopiti ljudi bendova kakogod. od malchice eksponiranijih recimo da su mi i mos def i talib kweli skroz ok.

(ima neki vic o belcima hipsterima koji slusaju mos defa ali sam zaboravio)
imam jednu preporuku. to je novi album benda why? sa anticon etikete.

ovo nije klasican, zapravo nije uopste hiphop. to je za mene potpuna dekonstrukcija (indie)pop/rock zvuka.
uzasno je zabavno, jer su tekstovi potpuno bez poente (obavezno ukljuciti lyrics plugin u winampu). muzika je kao da vanzemaljci pokusavaju da naprave pop bend, ali jedine informacije dobijaju sa naseg tva, pa se trude da nekako imitiraju zvuk te im ne uspava sasvim.

nesto fali, kao kod kutije aspirina iz the man who fell to earth ako neko uopste zna o cemu to pricam

dalje par klasika:

EL-P - Fantastic Damage
hiphop sa edzom i sf/postapokalipticnom estetikom. el-p je osnivac def juxa. clan bivseg company flowa.

Company Flow - Little Johnny From The Hospitul
album sa instrumentalima. nista revolucionarno (barem mom uvu) ali jako fino. tako je negde i pocela def jux prica.

Vast Aire Look Mom... No Hands
crnac iz gornjeg klipa. jako mi se svidja boja njegovog glasa. drugacije nego njegov rad u dvojcu cannibal ox.

Aesop Rock - Labor Days
neuroticar sa izbuljenim ocima iz gornjeg klipa. ima jako dobre i jebeno apstraktne tekstove.
zao mi je sto ne mogu da dam neke opsirnije i informativnije opise, ali kao sto rekoh ispadoh iz fazona

poslednji album aesop rocka i el-pja mi se nesto nisu dojmili, ali nisam nesto razocaran. produkcijski su se izvestili, ali mi je atmosfera malo razvodnjena.
za kraj tri sa anticona:

Odd Nosdam - Burner
ok za ulazak u celu pricu. lofi pucketanje i masni i layericni hiphop bitovi.

cLOUDDEAD -st
obavezna lektira. tako je sve pocelo. kicma anticona.

Themselves - Them
prvi album dvojca jel i dose one. klasicniji ali mnogo dobar.
inace skoro sve sto je izaslo na anticonu je interesantno, pa odustajem od daljih preporuka.

to je par ljudi ciji su 'projekti' skroz isprepletani (kao srpska black metal scena, barem pre par godina

), i meni je maltene sve super.