CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
February 07, 2012, 09:09:31 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Lula Mae @ DKSG cetvrtak 27.03 '08.  (Read 1360 times)
trišmegišto
Killah!

View Profile
« on: March 24, 2008, 06:35:36 PM »

preporucujem ovaj dogadjaj.

lula mae su dve devojke (dobro i dva momka sviraju sa njima- mada ja bih nekako voleo da je to girls-only band, no one nisu tolko zatucane ko ja) koje su od skora svoje kucno zezanje malo uozbiljile (no oseca se i dalje lofi estetika) snimile par stvari, odrzale i dva koncerta, i sve to jako obecava. muzika je minimalisticna, podseca malo na múm-e i tako slicno,  milica ima predivan i predobro kontrolisan glas.

pesme mozete preslusati na spejsu ali sve to mnogo bolje zvuci uzivo. konc valjda pocinje u 20h i ulaz je dzabe.

http://www.myspace.com/lulamaemusic

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
majkinetor
Guest
« Reply #1 on: March 25, 2008, 10:22:06 AM »

hm...

ne znam sta da mislim o ovome (cuo myspace stvari)... u svakom slucaju mene ne podsecaju na mum
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: March 25, 2008, 11:40:48 AM »

Meni nije loše ono što sam čuo na myspace-u. Sviđa mi se muzički minimalizam, mada ponekada tekst nije neki. Glas i pevanje su ok. Možda bi se svidelo Endymion-u zbog kad-kad raštimomovanih glasova : D

Mislim, da sam čuo neki strani bend da radi ovo, preskočio bih, ali domaće podržavam max, ali Sad opet moja dosadna priča kako neću moći da odem na koncert jer radddddiiiiiim.

...drifting in memory...
majkinetor
Guest
« Reply #3 on: March 25, 2008, 03:46:55 PM »

Mislim, da sam čuo neki strani bend da radi ovo, preskočio bih, ali domaće podržavam max,
Sto to? Sta smo mi, izolovani od celog sveta pa ako nam je mjuza prosecna onda je to OK ?

Ja ako ocenjujem domace radove, onda gledam nevezano za Srbiju. Recimo, ponovo cu reci, stalkerova stvarcica distance mi je super, i slusam je bez obzira na to sto je covek jedan od naшi (i to smor  Angry)

PS: zezam se stalkeru, nisi bas toliki smor  Tongue
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: March 25, 2008, 05:49:33 PM »

Ja cu prvi put ljudski poslusati ovo na samom koncertu, na koji najverovatnije idem... Apropo domacih/stranih, pa i ja ne bih isao na nesto ovako da dolaze "neki tamo", ali ni patriotizam mi nije na zavidnom nivou, vec sam jednostavno uvek radoznao za bilo sta sto u ovom podneblju moze izgledati/zvucati malo drugacije od onoga sto je vecini prijemcivo.

Licilo ovo ili ne na Mum (koji ni ne slusam uopste), ja sam i dalje raspolozen da cujem, a detaljnije kritike ostavljam poznavaocima takve muzike. Tako sam otisao i na Belgrade Noise Society, pa mi nista nije falilo. Ali kada je u pitanju nesto u sta se, ajd' da kazem, vise razumem, dosta sam kritickije raspolozen i gledam univerzalno na stvari, dakle ne u lokalnom kontekstu.

@majkinetor - Tongue

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
majkinetor
Guest
« Reply #5 on: March 25, 2008, 06:43:18 PM »

Preslusao sam kuci opet, i sad mogu da potvrdim da necu biti na koncertu.

vec sam jednostavno uvek radoznao
Znas kako kazu stalkeru - curriosity killed the cat.  Tongue
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #6 on: March 25, 2008, 07:43:11 PM »

tako mator i nadrndan neces ni faliti.  Tongue

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: March 25, 2008, 08:00:23 PM »

Pazi ja se apsolutno zgrazavam srpskog naroda kao "nebeskog" i slicno - WTF?! Mislim, to je tako glupo...

Ali, ovo gore sam rekao u smislu da rispektam pokusaje u nasoj zemlji da se bilo sta pokrene u pravcu eksperimentalnije muzike. Na primer, uradimo sada super muziku, i kao pokrenemo neku zurku, iscimamo se kao majmuni, imam osecaj da bi na "koncert" doslo oko 20 ljudi. Zato respekt za cim Lula Mae, respekt za "hrabrost" i cim.

Iako nisam ljubitelj "koncerata" bzvz mi je sto necu biti tamo.

...drifting in memory...
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #8 on: March 25, 2008, 08:37:21 PM »

bilo bi lepo da moze da se zanemari to sto smo margina.
ali:

1. nasim 'umetnicima' fali para za bolju i kvalitetniju opremu.

2. nase trziste je malo, i zatvoreno dakle nema mesta za raznovrsniju alternativu.

medjutim, ovo ne znaci da se treba miriti sa situacijom ako sve ovo prati i manjak inventivnosti i kreativnosti. ako toga ne fali onda ne smeta ni lose ozvucenje ni malo publike.

recimo poznata mi je situacija na nasoj tzv industrial sceni gde par egizbicionista zapravo identifikuje sebe sa istom tom scenom, i konstantno izbacuje losu i ispodprosecnu muziku.

ali mislim da ono prvo vazi za ove devojke. ne mislim da je to savrsena muzika koja ce sad magicno da rastrese nasu ucmalu palanku, ali mislim da je vredno, i mislim da ima mnogo prostora za napredak, a to je najbitnije. koncert po koncert, stice se iskustvo...bice sve bolje i bolje..nadam se Smiley a i ako ne bude po mom ukusu, nema veze. bitno  je i da se nesto desilo.

majkinetor
Guest
« Reply #9 on: March 26, 2008, 09:57:47 AM »

tako mator i nadrndan neces ni faliti. 

LOL
Odlicno, mladi ljudi vode svet napred, pogotovu ako su u blizini dve cice.

Po pitanju gornje price, potpuno je bezveze opravdavati gro srskop neukusa na taj nacin. Mnogo je to dublje od nemamo para i trziste je malo. Postoje dosta nasih poznatih likova sa strane, samo sto za njih 99.9% ljudi nije culo jerbo nisu na TVju. Sto se tiche kesha...pa ne znam... kontam da danas dobra muzika moze da se pravi sa jako malo kesha.

Dobar primer mi je bio recimo domaci post rock bend Fonograf (i to vise raniji radovi, dok nisu uleteli u pricu sa notorious BGYSS). Na ljihove koncerte dolazililo je od 10 do 30 ljudi, a bend je bio na svetskom nivou sto se tice tog zanra.

Sto se tice "vrednosti ovakih projekata" danas u vreme globalizacije je IMO to izgubilo smisao. Mozes da se usemis sa bilo kim, da cujes bilo sta, i da ne budes eklatantan primerak zivotinje iz ucmale palanke.

recimo poznata mi je situacija na nasoj tzv industrial sceni gde par egizbicionista zapravo identifikuje sebe sa istom tom scenom, i konstantno izbacuje losu i ispodprosecnu muziku.
Zasto me to podseca na BGYSS ..... njihova mjuza nije losha, ali sto se tice identifikacije sebe sa scenom, to je 100% pogodak. Verovatno svako ko se registrovao na njihove nedeljne e-mailove koje bih ja kratko okarakterisao sa "joj што smo najbolji", zna sta pricam.
« Last Edit: March 26, 2008, 10:05:20 AM by majkinetor » Logged
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #10 on: March 28, 2008, 06:57:48 AM »

Bilo je jako lepo sinoc, bas mi bi drago sto sam otisao. Devojka stvarno ima odlican glas, poneki tekst mi mozda nije po ukusu ali ne mislim da je ista od toga bilo lose, naprotiv. Jeste malo anahron izraz, ne mogu da se setim adekvatnijeg, ali drustvo na sceni je bilo iznad svega jako sarmantno. Ponekad nespretno, ali uvek na nacin da te natera da se smejes jer je simpaticno, ne zato sto izgleda bzvz.

Osim sto je koncert bio na istoj lokaciji kao i Belgrade Noise, ima jos jednu zajednicku karakteristiku, po mom misljenju, a tice se same muzike. Kako je koncert odmicao od prvih taktova, sve je vise gubila na tom nekom svom licnom identitetu i pretapala se u neki skoro pa genericni (elektro?)akusticni zvuk. Sto je bas steta, jer su loop-based numere sa pocetka fenomenalno lezale uz glas; ne zelim da ulazim dublje u poredjenja, ali mene je taj deo koncerta mozda najvise podsecao na stari Portishead. Pritom sam i prvi put cuo pesmu na holandskom koja dobro zvuci, lol.

Kako sam shvatio, svirace i narednog petka, pa me bas interesuje kako ce tada zvucati... U svakom slucaju, zelim im sve najbolje.  Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #11 on: March 28, 2008, 09:01:03 AM »

drustvance je poraslo i prevazislo fiks ideje u mojoj glavi Smiley

i meni se vise dopadaju te kako kaze stalker, loop-based numere, ali ni ove popichne nisu lose, stavise bas su vesele i prave jako finu atmosferu. ono sto bih ja voleo je da ih i dalje bude i jednih i drugih  Afro

bend se jako potrudio i pripremio par iznenadjenja (with a little help from their friends činč, jarboli etc), dakle bio je video bim na koji su se projektovale stvari koje su se desavale iza improvizovanog paravana, inspirisane pesmama koje su se u tom trenutku desavale na stejdzu (crtkanje, sivenje goblena, kako-se-vec-zove-ono-kad-lepis-svoje-izmisljene-naslove-u-novine-ako-postoji-naslov-za-to [montaza?  Shocked) ]

s druge strane bez obzira na pripremu, sve je to izgledalo i zvucalo jako neformalno i opusteno i mamilo cesto osmeh na lice. amaterski u nekom dobrom smislu.

sve se to desavalo u backstageu zapravo. iza zavese. sedeli smo na samoj velikoj bini (na podu) u cijem cosku je bila sastavljena mala bina.

neka ikipa je pustala ninja tunes videos i ol' school rep, i to mi je isto bas lepo leglo.

sledeci petak, skc, valjda dnk.

Wink
« Last Edit: March 28, 2008, 09:04:26 AM by trismegisto » Logged

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #12 on: March 28, 2008, 10:19:27 AM »

ja se istripovala da je to u nedelju Shocked

сталкер
Label
Killah!